Fjernelse af visdomstænder

Mange visdomstænder bryder normalt og uproblematisk frem, mens andre blot bliver liggende i kæbeknoglen uden at bryde frem i tandsættet. Her kan de ligge i flere år, uden at volde skade.

Vi går meget op i at holde øje med visdomstænderne og følge deres placeringer med røntgenbilleder, lige så vel som de resterende tænder.

Det ses hyppigst/typisk i underkæben at visdomstænderne kun er brudt delvist frem. Det vil sige, den anden side er dækket af en tandkødslap. Lige præcis her kan der fremkomme en betændelsestilstand, da der nemt kan samles bakterier i tandkødet der omringer tanden. Her kan der blandt andet ses hævelse, smerter og nedsat gabeevne. Vi vil forsøge at behandle betændelsen med en grundig rensning, antibiotika eller ved at skylle med desinficerende væske.

Hvis betændelsen fortsætter er det nødvendigt at fjerne visdomstanden.

Derudover ses det at visdomstanden kan være roteret, og det derfor er svært at holde rent mellem visdomstanden og nabotanden. Dette kan medføre udvikling af parodontose lokalt. For at dette ikke spredes skal visdomstanden fjernes.

Derudover finder mange det svært at holde rent helt bagtil i munden. Derfor ses der en risiko for at der kan opstå caries, som også kan medføre en fjernelse af visdomstanden.

Inden vi går i gang med at fjerne visdomstanden vil der blive taget røntgenbillede af tanden samt dens rødder.

Kontakt os

Telefonen er åben mandag til torsdag fra 08:30-16:00,
fredag fra 08:00 til 15:00.

Du er også velkommen til at sende os en mail.